Legnagyobb mezőkövesdi munkaadók

Legnagyobb mezőkövesdi munkaadók

A Bükk-vidék déli részén az Alföld és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik Mezőkövesd a Matyók otthonaként is becézett város. Régi feljegyzések szerint, a település már a honfoglalás ideje előtt is lakott volt, több avar sír bizonyítja ezt. A település a honfoglalás után pedig még tovább fejlődött. 1464-ben a település mezővárosi rangot kapott, nem mástól, mint Mátyás királytól. Ezt követően az 1552-es egri vár ostromában a város teljesen elpusztult, és lakatlanná vált. A város lakosságának csúcsát 1941-ben érte el, amikor is 21 ezer fő élt itt. Mára Mezőkövesd a sport és a termál földök városa lett. A Zsóry fürdőnek köszönhetően több szálloda és egy hatalmas termál és élmény fürdő épült ki. Ezek mellett a város, képes volt megőrizni hagyományait és matyó múltját, valamint több nagyobb céget is betelepített az ipari parkba.

MODINE HUNGÁRIA GÉPJÁRMŰTECHNIKAI KFT.

A cég 1916-óta az egyik vezető hőkezelő cégcsoport. Magyarországi gyáraikban motorolajhűtőt, váltóolajhűtőt, retardereket, hőcserélőt, kipufogógáz-visszahűtőt és töltőlevegő-hűtőket gyártanak, mind ezt közel 620 munkavállalóval. A cég legnagyobb vásárlói a Daimler, a Man, a Scania az Iveco, de ZF, és a Volvo is.

A Miskolci egyetem hosszú idők óta kínál duális képzési lehetőséget hallgatói számára, aminek szakmai követelményeit és gyakorlati idejét a Modine cégnél is elvégezhetik a hallgatók.

A leggyakrabban meghirdetett pozíciók: Karbantartó, CNC megmunkáló, operátor, gépkezelő

Telephely: 3401 Mezőkövesd, Lövői út 35.

Céges weboldal: www.modine.com

 

KOVÁCS VEGYESIPARI, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

A céget 1970-ben Kovács István alapította, kezdetben, mint családi vállalkozás. 1993-ban jön létre a most is fennálló Kovács Kft, majd 9 évre rá létrehozzák az első esztergáló üzemet, majd 4 évvel később a kovácsoló üzemet. Mára pedig 2 új raktár, plusz egy esztergáló és kovácsoló üzemmel bővült a cég, melyet a legfejlettebb gépekkel láttak el. A cég mostani fejletsége Kelet Európai szinten is egyedülálló. A cég jelenleg 452 főt foglalkoztat, 2018-ban pedig több, mint 12 milliárd forint bevételt termelt.

A leggyakrabban meghirdetett pozíciók: Eladó, raktáros, irodavezető, vevőszolgálati munkatárs

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Lövői út 52.

Céges weboldal: www.kovacskft.hu

 

LEAX HUNGARY IPARI ÉS KERESKEDELMI ZRT.

A Leax Hungary kft Budapesttől 130 kilométerre Mezőkövesden található. A cég 2013 augusztusában vált a Leax group részévé, amikor is az Arkivator céget felvásárolták. Jelenleg 300 munkavállalóval dolgoznak, és a közeljövőben további fejlesztések révén bővítés várható.

A cég elsősorban autóipari alkatrészeket és távközlési alkatrészek általános gyártásában vesz részt kis és közepes méretű sorozatgyártásban. Az így elkészült alkatrészeket esztergálják, hegesztik, marják és darabolják is.

A cég legutolsó éves beszámolója szerint árbevétele megközelítette a 6,5 milliárd forintot.

A leggyakrabban meghirdetett pozíciók: CNC esztergályos, hegesztő, raktáros, szerelő

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Szihalmi u. 7.

Céges weboldal: www.exirhun.hu

 

KISS ÉS TÁRSA VAS- ÉS FÉMIPARI KFT.

A cég egyéni vállalkozásként indult 1988-ban, akkor még csak szolgáltatóként a helyi lakosság igényeire épülve. 1995-ben jött létre a mai formájában működő Kft a Kis és társa. Az első időkben családias légkörben zajlott a termelés, aztán a fejlesztéseknek köszönhetően a cég mára közel 250 főt foglalkoztat. Az éves árbevétele pedig elérte a 3,2 milliárd forintot.

A cég elsősorban elhajlítással és lemezmegmunkálással foglalkoznak kis és közepes darabszámban. Több, mint 1000 féle alkatrész gyártásáért felelnek, és több külföldi megrendelővel is együtt dolgoznak. 2018-ban költöztek mostani telephelyükre, ahol 4 lézervágót, 1 lángvágót, 3 hegesztőbottal és több fűrészgéppel felszerelt üzemet hoztak létre.

A leggyakrabban meghirdetett pozíciók: Hegesztő, elhajlító, szerelő, kovács, lakatos,

Telephely: 3400 Mezőkövesd, hrsz 017/15 hrsz.

Céges weboldal: www.kissest.hu

 

MEZŐKÖVESDI VÁROSGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT ZRT.

Mezőkövesd városában működő önkormányzati cégek vezetéséért felelős a cég. Nonprofit jellegű, tehát a főcél a szolgáltatás, és nem a profit termelés. Ilyen helyi szerv a Zsóry Gyógy és strandfürdő, a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft, a Közkincs-Tár Kft.

A céget 1991-ben hozták létre, mára pedig 150 főt foglalkoztat, és közel 1,2 milliárd bevételt termelt a cég.

A cég leggyakrabban meghirdetett pozíciói: munkaügyi munkatárs, pénztáros, úszómester, takarító, gyógy masszőr

Telephely: 3401 Mezőkövesd, Dózsa Gy. u. 2.

Céges weboldal: www.mezokovesdi-vgzrt.hu

 

 

X-TÉ KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

A X-té kft 1998-ban jött létre, fő tevékenysége a polietilén és papíráru termékek: - takarófóliák, tasakok, hordótáskák, szemetesek, egyéb polietilén termékek forgalmazása és gyártása. A cég életében mindig nagy szerepet játszottak a fejlesztések, melyeknek köszönhetően bővíteni tudták kínálatukat és munkavállalóik létszámát. a Cégnél mára közel 150 fő dolgozik, a legutóbbi pénzügyi beszámoló alapján pedig a nettó árbevételük közel 430 millió forint volt.

Másodtevékenységben a cég háztartási és vegyipari termékek és eszközök forgalmazásával foglalkozik, de ezek mellett munkaerő közvetítéssel és csomagolási bérmunkát is vállalnak.

A cég leggyakrabban meghirdetett állásai: Gépkezelő, fuvarozó, szerelő

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Budai Nagy Antal u. 24.

Céges weboldal: www.x-te.hu

 

GRAF-ÁLLVÁNYZAT KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

Közel 30 éve, 1992-től működik homlokzati állványrendszerek és építőipari segédeszközök forgalmazásával foglalkozik a Graf Állványzat Kft. Kezdeti nehézségekkel indult a cég, azonban mára korszerű telephelyen kiváló szakemberekkel megbízható gépjárműparkkal rendelkezik.

Ezek mellett a cég alátámasztásra szolgáló mechanikus támoszlopok gyártásával is foglalkoznak.

Jelenleg 85 főt foglalkoztatnak, és 2018-as árbevétele pedig közel 2,5 milliárd forint volt.

Leggyakrabban meghirdetett pozíciók: gépkezelő, szerelő, beszállító, co - hegesztő, termelési vezető,

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Eper u. 55.

Céges weboldal: www.grafallvanyzat.hu

 

JACSÓ IPARI ÉS KERESKEDELMI KFT.

A Jacsó kft egy családi vállalkozásból született vállalkozás. A céget 2000-ben alapították gépi forgácsolás, szerszámkészítés, fémmegmunkálás, fűrészelés és szikraforgácsolás tartozik az elsődleges feladataik közé. Sorozatgyártás a jellemző, kis és közepes nagyságban. A kezdeti nehézségek után a termelés ma már 4500 négyzetméteren zajlik közel 110 munkavállalóval.

A Jacsó család mindig is a fejlődés útján haladt. Korszerű géphasználat, magas szakmai képzettség és növekvő vásárlói igény jellemezte és jellemzi ma napig a céget.

A leggyakrabban meghirdetett állások: Hegesztő, gépkezelő, raktáros, minőségellenőr,

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Kertész u. 8.

Céges weboldal: www.jacsokft.hu

 

ALMÁSI IPARI ÉS KERESKEDELMI KFT.

A cég története a 80-as évek elejére nyúlik vissza, amikor a cégvezető Almási Sándor még csak otthonához tartozó műhelyben készítette az esztergált termékeket. 1993-ra a tevékenység kinőtte az akkori munkaterületet, így nagyobb telephelyre költöztek, ahol nagyobb és korszerűbb gépek beszerzésével képesek voltak növeli kapacitásukat.

A terület 10.000 négyzetméteres, több cnc, hegesztő, maró és elhajlító géppel. Ezen kívül plazmavágó és fűréselő gépekkel is kibővült a gépipar, ami a jobb minőségű megmunkálást segítette. A cégnél jelenleg 80 munkavállaló dolgozik, és közel 1,5 milliárd forint bevételt termeltek a 2018-as évben.

A leggyakrabban meghirdetett állások: Cnc esztergályos, hegesztő, raktáros, gépkezelő, szerelő,

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Lövői út 54.

Céges weboldal: www.almasi-s.hu

 

SZILVÁSI TRANS FUVAROZÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.

A Szilvási cégcsoport több, mint 30 éves múltra tekint vissza. Kezdetben családi vállalkozásként árufuvarozóként indult Mezőkövesden 1984-ben. 1999-ben megalapították a Szilvási Trans Kft. ami kibővült teherszállítással és nagytömegű gépi földmunkavégzéssel. Ezt követően további fejlesztés és fejlődés valósult meg. Több között bővült a gépjármű ipar, valamint betonelemek gyártása is elkezdődött a cég telephelyén.

A cégen belül második generációs vezetés irányítással megalapult az Szilvási Építő kft, ami épülettervezéssel építkezések kivitelezésével foglalkozik. A cégnél jelenleg 61 fő dolgozik, a 2018-as árbevétele pedig 787 millió forint volt.

A leggyakrabban meghirdetett állások: Nehézgépkezelő, fuvarozó, építésvezető,

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Eper út 51.

Céges weboldal: www.szilvasigroup.hu

 

HOTEL BALNEO KFT.

A Hotel Balneo Mezőkövesd egyik legnagyobb befogadóképességével író szálloda. A Zsóry fürdő közelségében található. Impozáns kialakítása, gyógyfürdőjének köszönhetően a turisták kedvenc szálláshelye. A szállodában összesen 134 szoba, és 9 konferencia és rendezvényterem található. 2012-óta üzemel, közel 80 alkalmazottat foglalkoztatnak, és a 2018-as évben csaknem 2 milliárd forint bevételt termeltek.

A leggyakrabban meghirdetett pozíciók a szállodában: Szakács, konyhai kisegítő, recepciós, pultos, felszolgáló, szobalány

Telephely: 3400 Mezőkövesd, Fülemüle utca 2.

Céges weboldal: http://www.hotelbalneokft.eu

 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FUTBALL CLUB KFT.

Mezőkövesd Megyei futball csapatának fenntartója és birtokosa a Mezőkövesd Zsóry futball Kft. A céget 2011-ben hozták létre, ma pedig közel 60 dolgozik itt. A 2018-as árbevétele pedig megközelítőleg 600 millió forint volt.

Telephely: 3400 MEZŐKÖVESD, Széchenyi út 9.

Céges weboldal: https://mezokovesdzsory.hu/

Zsóry Futball Club

 

MezokovesdAllas.hu / K.B.